News

Het laatste nieuws, updates en introducties van XO Boats.

17.09.2018

Bezoek XO op Belgian Boat Show Float te Breskens

In het verlengde van Belgian Boat Show Gent kan je van 5 tot en met 7 oktober 2018 terecht in de jachthaven van Breskens voor Belgian Boat Show Float. De focus van deze 'in water' beurs ligt op kajuitjachten, +10 meter boten, grote en kleine motorboten, zeiljachten, RIBS, divers charteringaanbod en powerboating. Met keuze uit zowel nieuw als tweedehands is er voor ieder wat wils, zijn er allerhande activiteiten te beleven en prijzen te winnen. XO is hier present met een XO 270 Cabin OB voorzien van een dubbele Mercury Fourstroke van 225PK.

02.09.2018

Bezoek XO op HISWA te Lelystad

Bezoek de 35ste HISWA te water van 4 tot en met 9 september 2018, de grootste in-water bootshow te water van Noord-Europa. In 2018 vindt HISWA te water voor het eerst plaats in de Bataviahaven te Lelystad. Er liggen circa 250 nieuwe boten van 2,5 – 30 meter aan de steigers. Op de kade vind je een uitgebreid aanbod van nautische producten. Op en rond het water zijn veel spetterende activiteiten. XO is aanwezig met een XO 270 Cabin OB voorzien van 2x Mercury Fourstroke van 225pk. Het leuke van deze HISWA is dat er proefgevaren kan worden. We maken hier graag een afspraak voor, ook wanneer er nog geen concrete aankoopplannen zijn.

01.09.2018

Bezoek XO op de Cannes Boatshow

Met maar liefst vijf boten is XO dit jaa aanwezig op de Cannes Boatshow, een prestigieus evenement waar het exclusieve van XO goed tot zijn recht komt. Er worden niet alleen nieuwe boten voor nieuwe klanten getoond, XO eigenaren zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de XO Owners meeting.
Neem contact met ons op voor meer details.

27.07.2018

Primeur: XO 270 Cabin OB met de nieuwe Mercury V-6 Fourstroke 225PK
de eerste in Nederland.

Mercury heeft zijn modellen herontworpen. Wanneer je van wal steekt met de twee nieuwe Mercury’s van 225PK ieder, valt er iets niet op en dat is het geluid wat de machines stationair maken. Er is eigenlijk geen geluid. Een straal koelwater is de enige indicatie dat ze aan staan. Trillingen, rook of zelfs geur ontbreken volledig. Het uiterlijk van de motoren is daarnaast radicaal anders dan we van Mercury gewend zijn, terwijl ze toch echt niet achterliepen. De strakke en rechte lijnen maken er een eigentijdse onverzettelijk stoere verschijning van die er in viertakt motoren nog niet was. Eigenlijk maakt het al het andere, met rondere lijnen, een beetje oubollig.

Onze nieuwe XO 270 Cabin OB voelt er zich in ieder geval volledig senang mee. De vormgeving van de motoren sluit prachtig aan op het specifieke lijnenspel van de XO en met 450PK is er op 2250kg bootgewicht lekker veel vermogen voorhanden. De combinatie is beschikbaar voor een proefvaart. De enige manier om te ontdekken wat een XO superieur maakt aan andere boten in dit segment. Neem contact op voor een afspraak.

25.07.2018

Nieuwe demo XO in het XO Test Drive Center
de XO 270 Cabin OB.

Tot nog toe hebben we bij de XO 270 wat meer de nadruk gelegd op de versie met accommodatie in de boeg. Buiten zitten kan in het achterschip, sturen en leven in de salon met een gerieflijk dubbel bed in het vooronder. Maar in de XO met een open boeg is er nog steeds slaapgelegenheid. Onder de stuurstand met je voeten richting boeg kan ook een lang mens prima liggen. Met z’n tweeën kan niet maar dat is in vergelijk met de deckboat versie dan ook het enige verschil. Een afsluitbare natte cel en een pantry zijn in beide versies in de salon annex stuurhuis te vinden. De winst zit hem in het buitengebeuren. Van spiegel tot boeg loop je gelijkvloers door de boot heen wat aanleggen toch wat makkelijker maakt. Daarbij strijden de voor- en achterkuip om welke de fijnste zit-, hang- of ligplaats biedt.

De nieuwe XO 270 Cabin OB heeft ons Test Drive Center in Huizen als thuishaven en is beschikbaar voor een proefvaart. De enige manier om te ontdekken wat een XO superieur maakt aan andere boten in dit segment. Neem contact op voor een afspraak.

20.01.2018

XO Boats introduceert haar nieuwste model op Boot Düsseldorf 2018,
de XO Explorer.

"XO Explorer neemt XO terug naar zijn roots. Het is een compromisloos product van XO's filosofie, een boot waarvan het ontwerp is gebaseerd op de veeleisende eisen van de archipel, maar die overal op de zeeën kan worden genoten. ", Zegt Dan Colliander, CEO van XO Boats. "Het is gemaakt om u mee te nemen naar uw eigen avontuurlijke archipel wanneer anderen in de haven blijven."

De Explorer is uitgerust met alles wat je maar kunt bedenken voor een geweldige dag of een weekend op het water. Een ruime cabine biedt een onbelemmerd uitzicht voor de bestuurder. Een ruime voorhut met een groot tweepersoonsbed en een toilet met een douche. Een Webasto-verwarming en een optionele airconditioning zorgen voor comfortabel klimaat aan boord. De cabine opent volledig naar het achterdek, waardoor het een grote sociale ruimte wordt. Er is ook een geïntegreerde natte bar met een inductiekookplaat, een koelkast en een gootsteen voor uw gemak.

Zoals alle XO Boats is XO Explorer ontworpen voor een optimale vaarervaring. De superieure aluminium romp uit aluminium met een diepe v-vorm zorgt voor een plezierige en solide rit door de golven. De slanke vorm en lange waterlijn zorgen voor wendbaarheid en prestaties waar XO om bekend staat. De bestuurder en de bijrijder zitten in het midden van de boot op hoogwaardige schokabsorberende stoelen die de beste controle en comfort bieden.

De XO Explorer wordt aangedreven door maximaal 2x 350 pk buitenboordmotoren. Alles op deze boot is zorgvuldig geselecteerd om een spannende en plezierige ervaring te garanderen wanneer u uw eigen archipel verkent, waar deze zich ook bevindt.

30.11.2017

Nominatie XO Cruiser motorboot van het jaar 2018

Motorboat an Yachting heeft de namen van de finalisten vrijgegeven voor de titel Motorboot van het jaar. XO laat verheugd weten dat de Cruiser één van de genomineerde boten is. De prijs wordt in januarie 2018 uitgereikt. Lees er meer over op www.mby.com.

19.07.2017

Reineman Watersport XO dealer voor Noord Nederland

Reineman Watersport uit Sneek is onlangs dealer in XO Boats geworden voor Noord Nederland. Deze allround dienstverlener op watersportgebiednvoorziet u van deskundig advies over de inkoop en verkoop van boten. Maar ook voor winterstalling en onderhoud bent u bij Reineman Watersport aan het juiste adres.

19.04.2017

Test drive days met de XO DFNDR, Cruiser en 360

Datum: 5, 6 en 7 mei 2017
Locatie: Jachthaven Naarden
Adres: De Onderwal 4, 1411 LV Naarden
Ingang parkeerplaats tegenover het NH Hotel Naarden
Tijd: 11.00 t/m 17.00 hour
Aanmelden op: info@xoboats.nl

20.03.2017

XO Boats organiseerd test dagen in Jachthaven Naarderbos

Op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april organiseert XO Boats Benelux een tweetal testdagen. Op die dagen kan er gevaren worden met de XO 360 (motorboot van het jaar 2017), de XO DFNDR en de XO 270 Front Cabin outboard. Mocht u in één van de boten willen proefvaren, wilt u dan zo vriendelijk zijn een email te sturen naar Info@xoboats.nl, met de boot waarin u wilt varen en de gewenste datum/tijd zodat wij hier zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden.

15.03.2017

XO 360 uitgeroepen tot HISWA Motorboot van het jaar 2017

Een onafhankelijke jury heeft onder leiding van voorzitter Martin de Jager bij de opening van de HISWA Amsterdam Boat Show 2017 de X4 van X-Yachts Holland uitgeroepen tot Zeilboot van het Jaar 2017 en de XO 360 van XO Boats Nederland verkozen tot Motorboot van het Jaar 2017.

"Een XO 360 snijdt als een mes door het water. Een boot die geboren is in het hart van de Finse archipel. Compromisloos en onverschrokken onder alle weersomstandigheden. Met de oersterke aluminium romp is de XO 360 uniek in zijn klasse en maakt ieder avontuur tot een indrukwekkende ervaring, waar ook ter wereld" aldus de jury.

02.03.2017

XO prominent aanwezig op de HISWA 2017

Van woensdag 8 t/m zondag 12 maart vindt de HISWA plaats in RAI Amsterdam en XO is daar bij. Buiten is onze bestseller de XO 270 Cabin OB te bewonderen. Binnen laten de als motorboot van het jaar genomineerde XO 360 en de nog maar net geïntroduceerde XO Cruiser en XO DFNDR zich van hun mooiste kant zien.

Bezoek ons in hal 5, stand 218A en 219.

02.02.2017

De rush naar XO begint op Belgian Boat Show 2017

Elk jaar stijgt vanaf februari opnieuw de interesse voor het waterplezier. ‘Het water en de onmiddellijke omgeving zoals stranden en oevers van meren of rivieren blijft een belangrijke aantrekkingspool voor sport, recreatie en toerisme.” zegt Christophe Coseyns, head of Belgian Boat Show. ‘Dit evenement maakt de aantrekkingskracht voor deze vrijetijdsbesteding groter en brengt alles wat de actieve mensen in of aan het water prettig vinden onder één dak samen. Kajuitjachten, open boten, surf-, kite- en wakeboards, kleding, de juiste toebehoren en veiligheidsmateriaal… Kortom: je vindt het er allemaal of je nu een ervaren rot bent, of voor de eerste keer het water opgaat.”

XO Boats is present met een illuster drietal. Naast de XO270 ook de nog maar net geïntroduceerde XO Cruiser en XO DFNDR. Bezoek ons in hal 8, stand 8419

19.01.2017

XO BOATS geselecteerd als de officiële media boat voor de 35ste America’s Cup

XO Boats meldt met gepaste trots geselecteerd te zijn als de officiële media boot voor de 35ste America’s Cup door de America’s Cup Event Authority (ACEA), de organisator van de 35ste America’s Cup in Bermuda, die plaatsvindt van 26 mei tot 27 juni 2017.

ACEA zal beschikken over vier XO 270 Cabin boats voor exclusief gebruik door de international media die dit iconische event zal bijwonen, de strijd rond de oudste sporttrofee ter wereld, de absolute top in de zeilsport. Daarnaast zal de nieuwe XO DFNDR gebruikt worden door de Race Course Operations en een XO 360 en XO Cruiser voor transport van de ACEA VIP’s. DE 35ste America’s Cup wordt gevaren op The Great Sound van Bermuda in 2017, de voorbereidingen zijn in volle gang.

“We zijn vereerd met de mogelijkheid om samen te werken met de America’s Cup en de ACEA in de belangrijkste zeilrace die de wereld rijk is”, zegt Dan Colliander, XO Boats CEO. “De competitie voor de oudste trofee in de internationale sportwereld is iconisch, meeslepend en innovatief, net zoals XO eigenaren hun XO boot ervaren en beleven.

Dan Barnett, Chief Commercial Officer van de America’s Cup, voegt daaraan toe, “We kondigen met veel genoegen onze samenwerking aan met XO. De boten zullen een belangrijke rol spelen tijdens de 35ste America’s Cup”.

“De America’s Cup is trots op haar reputatie om continue te innoveren en te pionieren in een design wat wereldwijd als leidraad geldt. We hebben het gevoel en de indruk dat XO deze kernwaardes ook nauwgezet ter harte neemt. Naar onze overtuiging zal de internationale media die het event in mei en juni 2017 bijwonen, onder de indruk zijn van het ontwerp, de vaareigenschappen en de bouwkwaliteit van deze boten. Het maakt hun beleving van de America’s Cup nog onvergetelijker.”

23.12.2016

XO BOATS INTRODUCES – XO DFNDR

XO DFNDR is something unique and completely new. XO DFNDR is your professional grade tool that is meant for tough use and active people. This is a boat that is made for enjoying your own archipelago and its outdoor adventures and activities. It is ideal for commuting to your island or longer sea adventures and… Read more »

23.12.2016

XO BOATS INTRODUCES – XO Cruiser

XO Cruiser is a great boat to have a fun summer day or a weekend out on the sea and it is equipped with all you can imagine to ensure this. You can enjoy the sunny day on a large sun bed while jumping for a swim. As well you can have your summer meal… Read more »

21.12.2016

German Design Awards Special Mention 2017

XO360 Description Like all XO boats, the XO 360 is born and bred in the Finnish archipelago. Here conditions are harsh, and everything has a reason. Its attractive design is a serendipitous by-product. Everything from the seats to the service is designed for a total user experience. The long water line, slim shape and extra… Read more »

13.12.2016

MOTOR BOAT AWARDS 2017 FINALIST

Last year we launched our biggest boat in Düsseldorf, XO 360. It is the crown jewel of the collection and the solid aluminium hull makes XO 360 unique in its class and enables the most enjoyable experience. We want to take the time to thank our team because without them this would have never been… Read more »

05.12.2016

XO BOATS IS LAUNCHING TWO NEW MODELS IN JANUARY 2017

XO DFNDR XO Boats is launching two new models of which one is XO DFNDR.  It is a boat that is of its own type and is equipped with attitude! XO DFNDR is a 25ft boat that is meant for tough and active use.  It is a boat for the adventurous minds, for outdoor activities… Read more »

20.06.2016

New XO dealer – Norway

Giramar AS is now appointed importer and dealer for the Finnish Giramarboat brand XO Boats in South-Norway; from Østfold county in the south-east to and including Rogaland in the south-west. With this appointment XO Boats has completed their long sought-after distribution and dealer network in Norway. Earlier this year, Marine Team AS was appointed for… Read more »

17.01.2016

New XO dealer – Sweden

XO Boats will be represented by Seacastle AB in the greater Stockholm area of Sweden. Seacastle is located in Lidingö, close to the center of Stockholm and is able to offer full service to XO buyers like part exchanges with used boats, servicing and even winter storage. Seacastle also has a show room open for… Read more »

22.12.2015

Season’s Greetings

XO Boats Wants to Wish All of You a Very Merry Christmas!

15.12.2015

Nautic Design Awards Winners

We are happy to announce that XO 270 is on the podium. Thank you all for voting. You can find all the winners here.

07.12.2015

XO Boats Introduces New Flagship: The XO 360

XO Boats will unveil the new flagship XO360 at the Boot Düsseldorf 2016 exhibition in January 2016. The dimensions and military grade aluminum alloy hull of the new XO360 are unique. Like all XO boats, it has been designed to offer a sturdy and smooth driving experience even in tough sea conditions. XO Boats’ design… Read more »